Заключителна инициатива по проект “Мисия Скаут”

На 29 май в Хасково се проведе заключителна инициатива по проект „Мисия Скаут”, реализиран в рамките на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“.
Инициативата събра в парк Ямача в града около 100 ученици от 4 и 5 клас от училища от областта, в които се провеждаше Скаутската програма – ОУ „Христо Ботев” – с.Левка, НУ „Христо Ботев” – Любимец, СУ „Св. Паисий Хилендарски” и ОУ “Никола Й. Вапцаров”- Хасково.
Събитието започна със спортно-развлекателно състезание. Участниците премериха сили в четири състезателни игри – подреждане на изречение от разбъркани думи, носене на картоф с лъжица , „блато” и придвижване с обръч по двойки.

Всички деца демонстрираха умения за бързина, точност и съобразителност, но най-добре в надпреварата се представи отбора на ОУ „Христо Ботев”, с.Левка. В края на състезанието всеки отбор получи награди и лакомства.

След състезанието децата си направиха пикник с пица в парка и имаха възможност да се запознаят със скаутите от другите училища и да поиграят заедно.
Проект „Мисия скаут” се реализира в периода октомври 2018 – юни 2019 и неговата цел бе да стимулира децата да практикуват по-активен начин на живот в полза на общността. 111 ученици на възраст 10-11 години преминаха обучение за запознаване със същността на скаутското движение, придобиване на умения за работа в екип, поемане на отговорност и опазване на природата. Децата, подкрепени от своите ръководители, осъществиха 10 инициативи в полза на общностите, в които живеят.